Vijest
19.06.2017

Projekti Obzora 2020. Sveučilišta u Zagrebu predstavljeni na 40. MIPRO-u

U Opatiji je od 22. do 25. svibnja 2017. održan 40. jubilarni međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO na kojemu su predstavljeni najnoviji ICT trendovi u industriji, obrazovanju, znanosti i javnoj upravi velikom broju posjetitelja iz više od 30 zemalja.

 

Skup čini deset konferencija posvećenih užim područjima visokih tehnologija, različiti forumi, predstavljanja i promocije tehnoloških invacija s primjenom u praksi. Ove godine na izložbi u okviru skupa predstavljano je i nekoliko prestižnih Obzor 2020. projekata koji se provode na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu: Mineral Policy Guidance for Europe s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta, A fleet of unmanned surface marine vehicles s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Network for Using BIM to Increase the Energy Performance i Innovative training schemes for retrofitting to nZEB-levels s Građevinskoga fakulteta te Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools s Fakulteta organizacije i informatike.

Osim projekata Obzora 2020. predstavljen je i projekt e-Škole - Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola s Fakulteta organizacije i informatike.

Čestitamo istraživačkim timovima na uspješnom predstavljanju projekata i promociji znanstvene aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu međunarodnoj javnosti!Top