Vijest
01.06.2015

Proglašeni pobjednici App Start Contesta

Studentsko natjecanje App Start Contest završilo je 28. svibnja 2015. prezentacijom finalista te proglašenjem pobjednika. Novčani fond od 44 tisuće kuna podijeljen je na tri pobjednička tima.

Dobitnik prvoga mjesta i 20 tisuća kuna je tim When?, koji je predstavio kako najjednostavnije rasporediti događanja sa svojim prijateljima. Drugo mjesto s 13 tisuća kuna pripalo je Tourgentu za aplikaciju kojom se redefiniraju putovanja i prijevoznici, a treće mjesto i sedam tisuća kuna timu Peekaboo, koji je razvio aplikaciju kojom možete zaustaviti trenutak i zabilježiti svako sjećanje. Dodjeljivale su se i nagrade za najbolji dizajn (tri tisuće kuna) koju je također dobio tim When? i za najbolju prezentaciju (tisuću kuna) koju je odnio tim Peekaboo.

App Start Contest vodeće je studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija koje se organizira već osmu godinu za redom u sklopu udruge eSTUDENT, uz potporu akademske zajednice i partnera.

Natjecanje počinje nakon formiranja timova. Svaki tim izrađuje aplikaciju prema vlastitoj ideji i time pokazuje svoju kreativnost i znanje, a članovi stručnoga žirija i organizacijskoga tima bodre ih i savjetuju tijekom razvoja projekta. Ovim je natjecanjem eSTUDENT omogućio studentima iz cijele Hrvatske da uz pomoć mentora pokažu svoju kreativnost i znanje te se predstave u poslovnom svijetu i osvoje nagrade za uložen trud.

Svojim stručnim znanjem tijekom cijeloga natjecanja uvelike su pridonijeli ovogodišnji partneri: Adacta, Combis, Infobip, Nanobit, Troido, Five, MicroBlink, Minus5, Koios, Vibby te konferencije Shift i Spark.me.

Facebook

 
Top