Vijest
02.03.2020

Premijerna izvedba opere "Pepeljuga" - zajednička produkcija sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i HNK u Varaždinu

Premijerna izvedba opere Pepeljuga francuskoga skladatelja Julesa Masseneta u zajedničkoj produkciji fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu - Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta - i Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu održat će se u subotu 7. ožujka 2020. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.


Ponovljene izvedbe održat će se u ponedjeljak 9. ožujka i u srijedu 11. ožujka. Opera će gostovati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u petak 13. ožujka i u subotu 14. ožujka s početkom u 18.30 sati.

Ovogodišnju opernu produkciju izvest će studenti uz mentorstvo profesora i suradnika Sveučilišta u Zagrebu, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, u režiji Saše Anočića i uz suradnicu za scenski pokret Mateju Pučko Petković. Kostimografiju, scenografiju, svjetlo i vizualni identitet osmislili su studenti pod mentorstvom Barbare Bourek, Tanje Lacko, Denija Šesnića i Ivana Doroghyja te njihovih brojnih suradnika.

Jedinstvena međufakultetska suradnja predstavlja dragocjeno iskustvo za studente kojima su ovakvi projekti često ulaznica u profesionalni svijet. Uz mentorstvo svojih profesora, preko stotinu nadarenih zagrebačkih studenata donosi još jednu opernu uspješnicu, s ciljem razvijanja međusobne suradnje, primjenjivanjem stečenoga znanja u praksi i postizanja izvrsnosti na umjetničkom području.
Top