Vijest
22.05.2017

Pametne klupe na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Nakon Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Veterinarski fakultet među prvim je fakultetima u Zagrebu gdje su ovih dana instalirane tri pametne Steora klupe, proizvod mladoga hrvatskoga izumitelja i inovatora Ivana Mrvoša iz Solina. Steora je pametna klupa nove generacije koja se koristi solarnom energijom kako bi korisnicima omogućila bežično punjenje pametnih mobitela i satova nove generacije. Klupa također ima dva pametna USB priključka koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja, ali i bežični pristup internetu.

Uprava Veterinarskog fakulteta odlučila se na instalaciju pametnih klupa u prostorima fakulteta kako bi studentima boravak na fakultetu učinila ugodnijim i praktičnijim s obzirom na to da studiranje veterinarske medicine često znači cjelodnevne boravke na fakultetu.

„Cilj nam je studentima ponuditi učinkovita i moderna rješenja za njihove potrebe, a postavljanje pametnih klupa samo je jedan od koraka koji će studiranje na našem fakultetu učinti ugodnijim,“ izjavio je dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. sc. Nenad Turk. Istaknuo je također da je ideja bila kupnjom Steora klupa dati potporu hrabrim poduzetničkim inicijativama mladih u Hrvatskoj te stvoriti okruženje u kojemu se inovativne ideje potiču i među budućim doktorima veterinarske medicine.

Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, jedinom veterinarskom fakultetu u zemlji, koji se približava svojoj stotoj obljetnici, na šest godina integriranoga preddiplomskoga i diplomskog studija trenutačno studira oko 800 studenata. Na zagrebačkoj veterini studij pohađa i osmero studenata iz cijelog svijeta, slušajući studij na engleskom jeziku koji je uveden ove akademske godine.

solarna klupa_vef_svibanj2017

 

 Top