Vijest
12.04.2018

Manifestacija "Dan i noć na PMF-u" 13. travnja

"Dan i noć na PMF-u", sedam popularno-znanstvenih manifestacija koje se tradicionalno održavaju na sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svoja će vrata za posjetitelje otvoriti u petak 13. travnja 2018. od 10 do 23 sata Noć biologije, Fizika danas, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije, Otvoreni dan geologije, Otvoreni dan kemije i Otvoreni dan matematike stopljene su u veliki jednodnevni festival prirodoslovlja i matematike.

Ideju otvaranja vrata pokrenuo je Kemijski odsjek 2008., a ubrzo su ga slijedili i ostali. Danas je to jedan od najvećih festivala popularizacije znanosti u Hrvatskoj i po angažiranosti i po posjećenosti, a svakako najveći koji organizira jedan fakultet na području Hrvatske. Cilj je na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način posjetiteljima kroz pokuse, predavanja i radionice, prikazati znanost i rad djelatnika te ih tako senzibilizirati za važnost prirodoslovnih struka.

Očekuje se da će ove godine programe manifestacije pratiti oko 15 tisuća posjetitelja kojima će više od tisuću studenata, nastavnika i djelatnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na zanimljiv način prezentirati prirodne znanosti. Prema najavama, u okviru organiziranih dolazaka, programe manifestacije "Dan i noć na PMF-u" pratit će učenici iz više od 30 gradova širom Hrvatske.

Pogledajte video sažetak "Dana i noći na PMF-u 2017." ovdje!Top