Vijest
15.02.2018

Javno predstavljanje projekta 'TeamSoc21' - mobilnost studenata i nastavnoga osoblja te izrada poduzetničkih slučajeva zasnovanih na ICT-u

Projekt "The ICT Engineer of 21st Century: Mastering Technical Competencies, Management Skills, and Societal Responsibilities -TeamSoc21" zajednički je projekt 12 fakulteta iz 8 europskih zemalja – Hrvatske, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Francuske i Rumunjske – s ciljem razvoja transnacionalnoga multidisciplinarnoga intenzivnoga studijskog programa u području poduzetništva zasnovanoga na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (ICT) za rješavanje društvenih izazova definiranih u programima Europe 2020 i Horizon 2020.

Tri su glavne aktivnosti koje obuhvaća projekt TeamSoc21 – mobilnost studenata, mobilnost nastavnoga osoblja te izrada poduzetničkih slučajeva zasnovanih na ICT-u. Središnji TeamSoc21 događaji su dvotjedne intenzivne studijske radionice, od kojih će se prva održati u travnju 2018. u Zagrebu, a druga  u travnju 2019. u španjolskoj Valenciji. Na svakoj radionici sudjelovat će 35 studenata i 18 profesora koji će dolaziti s 12 partnerskih TeamSoc21 sveučilišta, a samoj fizičkoj mobilnosti studenata i profesora će prethoditi dvomjesečna virtualna mobilnost tijekom koje će studenti i profesori zajedno surađivati na razvoju 5 poduzetničkih slučajeva koji se oslanjaju na ICT kako bi riješili neki od Horizon 2020 društvenih izazova.

Predstavljanje prvih rezultata projekta TeamSoc21 te najava zagrebačke TeamSoc21 2018 intenzivne studijske radionice održat će se u četvrtak 22. veljače 2018. s početkom u 8.30 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu. Popodnevni dio javnoga predstavljanja će započeti u 15.30 sati i održat će se u sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt 'TeamSoc21' je drugi projekt (nakon projekta INNOSOC koji je sadržajno i konceptualno prethodio projektu 'TeamSoc21') u sklopu EU programa ERASMUS+ Key Action 2 Strategic Partnerships koji koordinira jedna od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Detaljan program dostupan je OVDJE.

Informacije o prijavi možete vidjeti OVDJE.

   


Top