Vijest
26.10.2022

Izložba "Do I live now as much as THEY: LIVEd then"

Izložba "Do I live now as much as THEY: LIVEd then" bit će svečano otvorena u prostoru Studentskoga centra u Zagrebu, Savska 25, u petak 28. listopada 2022. u 12 sati. Izložba je nastala u okviru projekta Kreativne Europe "THEY: LIVE" posvećenom dokumentiranju svakodnevnice studentskoga života od kraja Drugoga svjetskog rata do danas i umjetničkoj interpretaciji prikupljenih povijesnih izvora u kojemu je ICARUS Hrvatska projektni partner. 

Uz istraživanje konteksta svakodnevnoga života u studentskim domovima, kulturnih navika i slobodnog vremena studenata, međuljudskih odnosa i odnosa među spolovima, kao i društvenoga i političkoga angažiranja studenata; projektne aktivnosti su usmjerene i na poticanje studentske populacije na sudjelovanje u suvremenim kulturnim praksama korištenjem arhivskoga gradiva i uključivanjem u participativne umjetničke aktivnosti.

Izložba je nastala zajedničkim kustoskim radom međunarodnoga tima studenata iz Srbije, Hrvatske, Španjolske i Crne Gore pod vodstvom Dubravke Radusinović. Fotografije su odabrane iz privatnih albuma bivših i sadašnjih stanovnika studentskih kampusa u razdoblju od kraja Drugoga svjetskog rata do danas u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Podgorici i Madridu, a iz perspektive današnjih studenata. Izložba će istovremeno biti otvorena u svih pet gradova 28. listopada.

Više o izložbi možete pročitati OVDJE.

Projekt THEY: LIVE pratite na:

https://theylive.eu/

https://www.icarushrvatska.hr/projekti/theyliveTop