Vijest
25.01.2022

Izborno povjerenstvo utvrdilo kandidate za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine utvrdilo da je u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje (2022. – 2026.) četvero kandidata ispunilo Zakonom i Statutom Sveučilišta u Zagrebu propisane uvjete. 

Sukladno "Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu", izborne sjednice vijeća područja i vijeća znanstveno-nastavnih, odnosno umjetničko-nastavnih sastavnica, održane su do 20. siječnja 2022. godine nakon čega su programi predloženika dostavljeni Izbornom povjerenstvu do 20. siječnja 2022. godine u 16 sati.

Svoje će programe Senatu Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednoj sjednici 17. veljače 2022. godine predstaviti prof. dr. sc. Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, prof. dr. sc. Marijan Klarica s Medicinskoga fakulteta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i prof. dr. sc. Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta, a članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici koja će se uživo održati u utorak 1. ožujka 2022. godine.

Postupak izbora provest će se sukladno Statutu Sveučilišta u Zagrebu, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnoga broja članova. 

prof. dr. sc. Mirjana Hruškar – program radastručni životopis

prof. dr. sc. Marijan Klarica – program radastručni životopis

prof. dr. sc. Stjepan Lakušić – program radastručni životopis

prof. dr. sc. Tonći Lazibat – program radastručni životopisTop