Vijest
20.01.2017

Festival frankofonih studenata srednje i istočne Europe 2017 - prijave za sudjelovanje i volontiranje

 

Regionalni ured za srednju i istočnu Europu Sveučilišne agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la
Francophonie – AUF
) i Sveučilište u Zagrebu organiziraju u Zagrebu od 15. do 19. svibnja ove godine Festival frankofonih studenata srednje i istočne Europe.

Kroz druženje na francuskom jeziku, odabrani kandidati će imati priliku sudjelovati u nizu znanstvenih, umjetničkih i kulturnih događanja. U prijepodnevnim satima predviđene su kreativne radionice (ples, teatar, fotografija, šansona, molekularna biologija, novinarstvo), a poslijepodne razne aktivnosti kao predavanja, okrugli stol, kviz o frankofoniji. Kroz tematske večeri sudionici će imati priliku predstaviti zemlje iz kojih dolaze.

Ovo je već šesto izdanje festivala, a po prvi puta se održava u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg festivala je „Kreativna frankofonija“.

Poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje otvoren je za sve frankofone studente upisane na jedno od sveučilišta članova Sveučilišne agencije za frankofoniju iz sljedećih zemalja: Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Gruzija, Hrvatska, Latvija, Litva, Kazahstan, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska i Ukrajina.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu imaju mogućnost prijave za:

  1. sudjelovanje u programu festivala – rok za prijavu je 17. ožujka 
  2. volontiranje na festivalu – rok za prijavu produžen do 8. ožujka

Studenti se na natječaj prijavljuju (za sudjelovanje i za volontiranje) putem online prijave.

Detaljnije informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji za prijavu dostupne su na mrežnim stranicama Sveučilišne agencije za frankofoniju: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/festival_eco_2017/.

Za više informacija:

Plakat festivala

Poziv za volontiranje

Sveučilišna agencija za frankofoniju je međunarodno udruženje frankofonih sveučilišta s više od 800 ustanova članica u više od 100 zemalja, a misija joj je podržati frankofonu akademsku zajednicu diljem svijeta. Za više informacije posjetite mrežnu stranicu www.auf.org


                             logo auf
Top