Vijest
24.03.2022

Europsko sveučilište postindustrijskih gradova (UNIC): program "Vlakom umjesto avionom"

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). UNIC-ov je cilj omogućiti istinsko europsko iskustvo novome naraštaju studenata koji će poticati postindustrijske transformacije naših gradova.

UNIC promiče zelenu mobilnost s ciljem smanjenja ekološkoga otiska sveučilišta. Putem programa "Vlakom umjesto avionom" (engl. Train instead of Plane, TIP) dodjeljuju se 15 studentskih potpora godišnje onim studentima koji se obvežu putovati vlakom (za udaljenosti preko 350 km) kada započnu svoj studij u inozemstvu kao studenti na razmjeni na jednom od UNIC-ovih sveučilišta.

UNIC će ovim programom dodijeliti bespovratna sredstva od 185 € po modelu lutrije. Ne propustite ovu priliku - prijavite se već danas!

Prijave se primaju za ljetni semestar ove akademske godine i zimski semestar sljedeće akademske godine, i to do 1. svibnja ili 15. lipnja 2022. (ovisno o tome kada namjeravate putovati) slanjem zahtjeva Međunarodnom uredu RuhrUniversität Bochum na e-adresu: laura.schiffmann@remove-this.uv.rub.de sa sljedećim privitcima:

  • skenirana kopija potvrde o mobilnosti (npr. sadržaj e-maila koji potvrđuje Vaše sudjelovanje)
  • valjana potvrda studenta o upisu (ili preslika Vaše studentske iskaznice)

Kao budući UNIC studenti imate priliku direktno smanjiti svoj ekološki otisak koristeći vlakove kao energetski učinkovitije prijevozno sredstvo.  Krenimo zeleno!Top