Vijest
24.11.2016

Druga međunarodna konferencija UNESCO-ove katedre za slobodno kretanje osoba, migracije i interkulturalni dijalog

Druga međunarodna konferencija UNESCO-ove katedre za slobodno kretanje osoba, migracije i interkulturalni dijalog na temu Refugees: Regional Approaches to Global Challenges održavat će se 8. i 9. prosinca 2016. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

UNESCO-ova katedra i Pravni fakultet (Jean Monnet Program) Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Uredom Hanns Seidel Zaklade u RH i Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu organizatori su ovoga događanja na kojem će se okupiti europski i američki vodeći stručnjaci iz područja migracija i azila. Predviđene teme rasprave su izazovi vezani uz kretanja izbjeglica u različitim dijelovima svijeta te se očekuje kako će zaključci i izlaganja omogućiti realizaciju zajedničke međunarodne publikacije, kao jednoga od ishoda konferencije.

Sudionike će uvodno pozdraviti prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Dubravka Hrabar, dekanica Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klaus Fiesinger, regionalni direktor za Jugoistočnu Europu Zaklade Hanns Seidel i prof. dr. sc. Iris Goldner Land, voditeljica UNESCO-ove katedre za slobodu kretanja osoba, migracije i interkulturalni dijalog na Sveučilištu u Zagrebu.

UNESCO-ova katedra za slobodno kretanje osoba, migracije i interkulturalni dijalog, koja postoji već treću godinu i najaktivnija je UNESCO-ova katedra Sveučilišta u Zagrebu te izvrstan promotor Sveučilišta u zemlji i inozemstvu. Izniman uspjeh postigla je Prva međunarodna konferencija pod nazivom Current Issues in EU Migration, Asylum and Free Movement Law.

Konferencija će se održavati isključivo na engleskom jeziku.

Cjeloviti program sa životopisima govornika možete vidjeti ovdje.

Molimo potvrdite svoj dolazak do 5. prosinca 2016. ovdje.Top