Vijest
21.11.2020

Dodjelom priznanja završila Smotr@ Sveučilišta u Zagrebu

Dodjelom priznanja sastavnicama koje su se najuspješnije predstavile maturantima i svim zainteresiranima završena je 25. po redu i prva virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Za najboljih pet virtualnih štandova priznanja su dobili sljedeći fakulteti: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Priznanje za najkreativniji štand dijele Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i Tekstilno-tehnološki fakultet.

U kategoriji najboljega video-predstavljanja svoga fakulteta i studija priznanje je dobio Fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta. Za najbolje predstavljanje na društvenim mrežama priznanje je zaslužio Metalurški fakultet. Najveći doprinos u organizaciji Smotre dao je Fakultet političkih znanosti i u toj kategoriji dobio priznanje.

Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavala se od 19. do 21. do studenoga 2020. pod motom Klikni s faksom! na podstranici Smotr@, koja se nalazi unutar postojeće mrežne stranice manifestacije. Smotru ste mogli pratiti i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Linkedln i YouTube). 

U dane održavanja virtualne Smotre, predstavljanja fakulteta i akademija emitirala su se online uz potporu Televizije Student. No svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 21. studenoga 2020. na Smotr@ mrežnoj stranici. Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Ako ste propustili program predstavljanja sastavnica, možete ih pogledati na YouTube kanalu Sveučilišta u Zagrebu.

Ideja je ovogodišnje Smotre bila učiniti sve informacije vezane uz upise i studiranje na Sveučilištu u Zagrebu stalno dostupnima kako bi svi zainteresirani imali mogućnost pristupiti svim digitalnim sadržajima o studiranju i upisima na Sveučilištu u Zagrebu u svakom trenutku.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi maturanti i svi zainteresirani dobili sve informacije o uvjetima upisa i studiranja, ove je godine organizirana u digitalnom obliku. Sveučilište je ove godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. 

Na virtualnoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu predstavile su se 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Izvodila se u hibridnom obliku, u kombinaciji objava digitalnih sadržaja na digitalnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

Budućim studentima obratio se online ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Virtualno otvaranje Smotre popraćeno je glazbenim programom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnji su sponzori Smotre Sveučilišta u Zagrebu OTP banka, Studentski centar Varaždin i Studentski centar Zagreb. Medijski su partneri Smotre Jutarnji list, Laganini FM, Radio Sljeme, Z1 televizija i Televizija Student te sveučilišne novine i portal Universitas.Top