Vijest
10.10.2016

Dan otvorenih vrata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Dan otvorenih vrata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održat će se 11. listopada od 10 do 13 sati na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj gdje će se učenicima završnih razreda srednjih škola predstaviti rad Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, njegovi studiji i smjerovi dok će se studenti Fakulteta imati priliku upoznati s tvrtkama iz gospodarstva putem programa Danas studiram, sutra radim.


Događanje će započeti u 10 sati u amfiteatru objekta 69 s okruglim stolom na kojem će o mogućnostima studija te perspektivom nakon diplomiranja raspravljati prodekanica za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Štefica Mrvelj, gospodin Dražen Ratković, predsjednik Savjeta Fakulteta, gospodin Krešimir Vidović iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla i gospodin Vlado Bužanić iz tvrtke Markiva projekt.

Učenicima srednjih škola bit će prezentiran znanstveno-istraživački rad sljedećih laboratorija: Laboratorij za kontrolu zračne plovidbe, Laboratorij Zavoda za aeronautiku – aerotunel, Laboratorij za sigurnost željezničkog prometa, Laboratorij Zavoda za cestovni promet gdje će se prezentirati i Zavod za prometno tehnička vještačenja, Laboratorij Zavoda za prometnu logistiku, Laboratorij zavoda za ITS te laboratorij Zavoda za IKP. U objektu 71 učenici će imati priliku vidjeti maketu željeznice. Na velikom parkiralištu svoja vozila prezentirat će Zavod za prometnu signalizaciju.

U periodu od 10 do 13 sati za studente je organiziran program Danas studiram, sutra radim na kojem će se predstaviti 14 tvrtki, većinom iz Savjeta Fakulteta prometnih znanosti. Ovaj program osmišljen je uglavnom s ciljem da se tvrtke koje zapošljavaju diplomirane inženjere prometa predstave prvenstveno studentima viših godina.

Popis tvrtki koje će se predstaviti na Danima otvorenih vrata je sljedeći: Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Croatia Airlines, Kaufland Hrvatska,  CARNET, Cargo Partner, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Infrastruktura, HŽ Cargo,  Mireo, HAC ONC,  HAKOM, Končar, Croatia Bus i Hrvatske ceste.Top