Vijest
22.02.2016

Dan dobrodošlice za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 26. veljače 2016. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom semestru 2015./16. Dan dobrodošlice održat će se u Dvorani D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a započet će u 14 sati pozdravom prorektora za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloša Judaša te prodekana za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Marka Delimara.

Djelatnici Ureda za međunarodnu predstavit će Sveučilište u Zagrebu, njegove međunarodne aktivnosti, mogućnosti studiranja na engleskom jeziku na Sveučilištu i učenje hrvatskoga jezika za strance. Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network govorit će o tome što znači živjeti i studirati u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskoga jezika i ostalo.

U ljetnom semestru ak. god. 2015./2016. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+, CEEPUS, Erasmus Mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene gostovati oko 400 stranih studenta, od čega 269 studenta iz programa Erasmus+. Najviše studenata u sklopu programa Erasmus+ gostovat će na Ekonomskom fakultetu (61) te na Filozofskom (42) i Pravnom fakultetu (39). Najviše studenata dolazi iz Francuske, iza koje slijede Poljska i Njemačka.

Ured za međunarodnu suradnju od 22. do 28. veljače 2016. organizira Tjedan orijentacije (Orientation week) za dolazne strane studente s aktivnostima kao što su obilazak grada, jednodnevni izlet u Varaždin i sl.Top