Vijest
26.09.2014

Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

U petak 26. rujna 2014. Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u zimskom semestru 2014./2015.

Dan dobrodošlice održat će se u Dvorani 7. Filozofskog fakulteta, a započet će u 14 sati pozdravnim riječima prof. dr. sc. Blaženke Divjak, prorektorice za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu.

U nastavku će biti predstavljeno Sveučilište u Zagrebu, a djelatnice Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će međunarodne aktivnosti Sveučilišta, mogućnosti studiranja na engleskom jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskoga jezika za strance, i sl.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje hrvatskoga i stranih jezika, i sl.

U zimskom semestru ak. god. 2014./2015. na Sveučilištu u Zagrebu, u sklopu programa Erasmus+, CEEPUS, Erasmus Mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene, gostovat će oko 500 stranih studenta, od kojih 375 studenata iz programa Erasmus+. Najviše studenata u sklopu programa Erasmus+ gostovat će na Ekonomskom fakultetu (89), iza kojih slijede Pravni fakultet (75) i Filozofski fakultet (69). Najviše studenata dolazi iz Poljske i Španjolske te iz zemalja njemačkoga govornog područja (Njemačka i Austrija).

Ured za međunarodnu suradnju organizirao je od 22. do 28. rujna 2014. Tjedan orijentacije (Orientation week) za dolazne strane studente, s aktivnostima kao što su obilazak grada, jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje, i sl.

Ovom prilikom pozivamo sve strane studente da nam se pridruže!Top