Vijest
11.05.2018

'Business week – tjedan samozapošljavanja' na FKIT-u

Od 14. do 16. svibnja 2018. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu  (Marulićev trg 19) održat će se Business week – tjedan samozapošljavanja u organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. U sklopu ovoga događanja Fakultet će pokrenuti natječaj "E-STEM" – (Entrepreneurship in STEM) za dodjelu potpora za poticanje poduzetništva u STEM području koji će biti otvoren na početku Business weeka, u ponedjeljak 14. svibnja 2018. u 13.15 sati.

Potaknuti situacijom u Hrvatskoj gdje sve više mladih ljudi, posebice visokoobrazovanih, odlazi raditi u inozemstvo, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije odlučio je uložiti vlastita sredstva u financiranje osnivanja novih, poglavito studentskih tvrtki. Financijska sredstva koja će se uložiti prihodovana su kao posljedica transfera tehnologije, odnosno uspješnim poslovanjem fakultetske tvrtke Comprehensive water technology d.o.o. Još jednom Fakultet pokazuje otvorenost prema novim trendovima i prvi u Republici Hrvatskoj svojim sredstvima potiče studentsko poduzetništvo, a ovaj korak samo dokazuje društveno odgovornu orijentiranost.

Potrebno je posebno naglasiti da su nastojanja Fakulteta prepoznata od šire zajednice i svih dionika. Tako su studenti Fakulteta na vlastitu inicijativu odlučili organizirati Business week – tjedan samozapošljavanja kako bi pokazali mladima da je moguće uspjeti i u Hrvatskoj. Kroz tri dana bit će prikazano kako napraviti i predstaviti svoj poslovni plan, s kojim se problemima susreću poduzetnici te kako dobro oglasiti svoj proizvod.

Značajan doprinos cjelokupnoj inicijativi pridat će i sudionici - uspješni hrvatski poduzetnici: Nenad Bakić, Ivan Parać, Goran Rebić i Gordan Lauc, direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga i inicijator programa "E-STEM" dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Tomislav Bolanča. Edukaciju će provoditi vrhunski stručnjaci poput korporativnoga savjetnika Andreja Grubišića, marketinškoga stručnjaka Miroslava Varge i brojni drugi.Top