Vijest
19.06.2018

Akademik Dragan Čović primio počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu

Svečana dodjela počasnoga doktorata akademiku Draganu Čoviću održana je u utorak 19. lipnja 2018. u 12 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu. Sveučilište u Zagrebu počasni je doktorat prof. dr. sc. Draganu Čoviću, akademiku Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini te hrvatskomu članu Predsjedništva BiH dodjelilo za doprinos jačanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, očuvanje hrvatskoga identiteta, promicanje demokratskih vrijednosti i afirmaciju hrvatske obrazovne, znanstvene i kulturne baštine u Europi i svijetu.

Počasni doktorat predao je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras na temelju izvješća Stručnoga povjerenstva za dodjelu počasnoga doktorata, koji je prihvatio Senat 15. svibnja 2018. Stručno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: prof. dr. sc. Tonći Lazibat, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Povjerenstva, prof. dr. sc. Zvonimir Guzović, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Amir Hamzić, professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor Sveučilišta u Zagrebu.

Svečanost dodjele počasnoga doktorata započela je uvodnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, nakon čega je uslijedio govor promotora prof. dr. sc. Tonćija Lazibata. Nakon što je rektor proglasio prof. dr. sc. Dragana Čovića počasnim doktorom Sveučilišta u Zagrebu, akademik Čović upisao se u Knjigu počasnih doktora i obratio uzvanicima.

Svečanosti su nazočili uglednici iz političkoga, akademskoga i javnoga života iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, druga zamjenica predsjedatelja Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, izaslanik predsjednice RH prof. dr. sc. Mate Granić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, ministar financija i trezora u Vijeću ministara BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, ministar rada i mirovinskoga sustava RH Marko Pavić, ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković, ministar državne imovine RH dr. sc. Goran Marić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Sveučilišnoga savjeta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Petar Mišević te brojni drugi.

U povodu dodjele počasnoga doktorata Sveučilišta u Zagrebu, u 16 sati u auli, akademik Dragan Čović održat će predavanje naziva Euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine i Republika Hrvatska.

pocasni doktor_covic_docek_lipanj2018 pocasni doktor_covic_uzvanici_lipanj2018
pocasni doktor_covic_dekani_lipanj2018 pocasni doktor_covic_za govornicom_lipanj2018
 pocasni doktor_covic_knjiga_lipanj2018.  pocasni doktor_covic_svi_lipanj2018


Top