Vijest
21.09.2021

102. obljetnica Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sa svojom 102 godine dugom akademskom tradicijom profilirao se kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti. Kroz bogatu povijest Fakultet se prilagođavao promjenama u visokom obrazovanju i znanosti kako bi primjenom najviših akademskih standarda omogućio studentima stjecanje kompetencija utemeljenih na suvremenim znanstvenim spoznajama i inovacijama. Tijekom svih tih godina nastavnici i znanstvenici Fakulteta bili su spremni odgovoriti na nove zahtjeve, izazove i prilike koje se postavljaju u znanosti i visokom obrazovanju.

Proizvodnja hrane, klimatske promjene, opća globalizacija u svijetu, kao i aktualna pandemija, još jednom su pokazali i opravdali društvenu važnost agronomije. Nastavnici i znanstvenici Fakulteta kontinuirano nastoje oduševljenost i zaljubljenost u agronomiju prenositi budućim generacijama studenata i nastavnika, ali i steći razumijevanje cjelokupne hrvatske javnosti za struku.

Povodom 102. obljetnice Agronomskoga fakulteta održat će se svečana sjednica Fakultetskoga vijeća na kojoj će se dodijeliti nagrade i priznanja djelatnicima, znanstvenicima, nastavnicima i studentima. Svečana sjednica održat će se 27. rujna 2021. u 11 sati. Zbog epidemiološke situacije na sjednici će prisustvovati samo nagrađeni, no cijela sjednica može se pratiti putem ZOOM-a.Top