Vijest
11.08.2021

Tečaj korejskog jezika i kulture na Institutu kralja Sedžonga

Institut kralja Sedžonga – Centar učenja korejske kulture i jezika Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis na novi semestar satova korejskoga jezika. Dobrodošli su svi koji žele naučiti korejski jezik i saznati više o ovoj dalekoistočnoj kulturi. Tečaj se sastoji od četiri dijela - govorenje, pisanje, čitanje i slušanje - između kojih južnokorejska lektorica EunGyeong Kim iznosi kulturne zanimljivosti i činjenice.

Tečaj će u zimskom semestru trajati ukupno petnaest tjedana, a predavanja će se izvoditi na engleskom jeziku dva puta tjedno po dva školska sata. Tečaj će se zbog epidemije virusa COVID-19 održavati na daljinu. Prijave počinju 30. kolovoza 2021.

Institut kralja Sedžonga osnovan je 2020. u suradnji s korejskim Sveučilištem Chung-Ang. Djeluje na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu, a podupire ga Ministarstvo kulture, športa i turizma Republike Koreje čiji je cilj promicanje korejske kulture i jezika. Jezični tečajevi započeli su u rujnu 2020. s popunjenom upisnom kvotom u samo pet dana. Voditeljica tečaja EunGyeong Kim je, osim satova jezika, zbog velikoga zanimanja studenata održavala i satove korejske kulture, umjetnosti i kaligrafije, a također su se održali i satovi korejske kuhinje i taekwondoa te sat učenja koreografije popularnih k-pop pjesama.

Više informacija dostupno je na poveznici.Top