Vijest
05.10.2016

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović novi je predsjednik Rektorskoga zbora

Prva sjednica Rektorskog zbora u akademskoj godini 2016./2017. održana je u srijedu, 5. listopada, u vijećnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović  službeno je preuzeo dužnost predsjedanja Rektorskim zborom Republike Hrvatske za akademsku godinu 2016./2017. od rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, koji je na čelu Rektorskoga zbora bio tijekom prošle akademske godine.

U skladu s Poslovnikom Rektorskoga zbora, mandat predsjednika traje jednu akademsku godinu, počevši od 1. listopada, a njegov je zamjenik rektor koji će predsjedanje tim tijelom preuzeti sljedeće akademske godine. U ak. god. 2016./2017. dužnost zamjenika predsjednika obnašat će rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Željko Turkalj.

Uloga članova Zbora je da odlučuju o pitanjima od zajedničkoga interesa za djelovanje i razvoj domaćih krovnih visokoškolskih ustanova.

Rektorski zbor Republike Hrvatske

Rektorski zbor_andelinovic_listopad2016

Top