Vijest
07.02.2017

Natječaj za program 'Znanstvena suradnja' za potporu 'Moja prva suradnja'

Fond Jedinstvo uz pomoć znanja 23. prosinca 2016. objavio je natječaj za potporu Moja prva suradnja (1C) u sklopu programa Znanstvena suradnja, koji je otvoren do srijede 8. ožujka 2017. godine. U sklopu ovoga programa potiču se znanstvena istraživanja financiranjem suradničkih projekata male i srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji doprinose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.


Gospođa Alessia Pozzi, voditeljica Fonda, održat će prezentaciju o trenutno otvorenom natječaju Fonda u srijedu 15. veljače 2017. s početkom u 14 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14. Ljubazno molimo da poziv proslijedite svima zainteresiranima na vašim sastavnicama te da dolazak potvrdite na e-mail adresu: amihalic@remove-this.unizg.hr.

Cilj je potpore Moja prva suradnja omogućiti znanstvenicima na poslijedoktorskoj razini iz gospodarskoga i akademskoga sektora da razvijaju svoj inovacijski potencijal kroz vođenje znanstvenih i tehnoloških projekata u suradnji sa iskusnim znanstvenicima ili stručnjacima iz dijaspore te povećaju svoje profesionalno iskustvo i ubrzaju karijeru u znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu. 

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program Znanstvena suradnja iznose tri milijuna kuna. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2017. ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.

Trajanje predloženih projekata mora biti 15 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najmanje 187 500, a najviše 300 000 kuna.

Prijaviti se mogu vrsni hrvatski ili strani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj, a koji su stekli doktorat znanosti prije najmanje dvije godine, a najviše do sedam godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda, a svi upiti mogu se uputiti u Tajništvo Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja na elektroničku poštu: ured@ukf.hr, telefonom: +385 1 23 52 685 ili na adresu: Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“, Ilica 24, 10 000 Zagreb.

UKF_logoTop