Vijest
14.11.2017

Natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti" 2017.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskoga zbora Republike Hrvatske, dvanaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" kojim se nagrađuje vrijedan rad i doprinosi mladih hrvatskih znanstvenica.


Natječaj je otvoren od 8. studenoga 2017. i traje do 8. prosinca 2017. godine. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti) nagradit će se četiri mlade hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Stipendije su svojevrsna nagrada za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo i inspiriralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Za stipendiju programa mogu se prijaviti isključivo ženske osobe koje:
· su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja;
· su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj;
· nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja 8. prosinca 2017. godine;
· se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“;
· imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednikom Izbornog povjerenstva "Za žene u znanosti". Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovoga programa stipendiranja dugog više od jednoga desetljeća su i akademici Vida Demarin, Sibila Jelaska, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković i prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer.

Svi detalji Natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske.Top