Vijest
27.07.2023

UNIC: novi sveučilišni diplomski studij "Re-Designing the Post-Industrial City"

Međunarodni združeni sveučilišni diplomski studij pod nazivom Re-Designing the Post-Industrial City (RePIC), razvijen u okviru alijanse Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova - UNIC, čiji je član i Sveučilište u Zagrebu, uspješno je prošao natječaj Erasmus Mundus Joint Master Degrees.

Erasmus Mundus Joint Master Degrees je najkompetitivnija aktivnost programa Erasmus+ i najzahtjevnija za provedbu, a UNIC je tako osigurao prestižni Erasmus Mundus Label (EMJM) i financijsku potporu za provedbu RePIC studija te stipendije za studente i gostujuće nastavnike.

EMJM programi su programi izvrsnosti koji pridonose integraciji i internacionalizaciji europskoga prostora visokoga obrazovanja te privlače talente u Europu putem institucionalnih akademskih suradnji. Na taj način predstavlja se europska izvrsnost u visokom obrazovanju i pojedinačna mobilnost za sve studente koji sudjeluju u tom programu, uz stipendije za najbolje studente financirane od Europske unije.

Sveučilište u Zagrebu jedino je hrvatsko visoko učilište na kojem se izvodi najveći broj EMJM združenih diplomskih studija kojima je odobrena ova vrsta financiranja. Program RePIC šesti je po redu odobren Erasmus Mundus združeni diplomski studij na Sveučilištu u Zagrebu u čijoj provedbi sudjeluju naše dvije sastavnice - Pravni i Arhitektonski fakultet. U drugomu semestru u izvođenju nastave predmeta Urban Remote Sensing & Smart Data - Urban Modelling for Post-lndustrial Cities sudjeluje profesor s Geografskoga odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s kolegama s Ruhr-Universität Bochum i Université de Liége.

RePIC izvodi sedam europskih partnerskih sveučilišta UNIC alijanse i to Ruhr-Universität Bochum, University College Cork, Erasmus University Rotterdam, Koҫ University, Université de Liège, Sveučilište u Ouluu i Sveučilište u Zagrebu, a započet će se izvođenjem u akademskoj godini 2023./2024.

Studenti mogu birati specijalizaciju u okviru četiri modula uz obveznu fizičku mobilnost na jednom od sveučilišta kako bi iskusili raznolikost urbanih izazova postindustrijskih gradova. Ovaj studijski program odgovara izazovima postindustrijskih gradova diljem svijeta i njihovih stanovnika pružajući visokokvalitetno obrazovanje i vještine dizajnerskog razmišljanja temeljene na izazovima za urbane kontekste.

Program se izvodi na engleskom jeziku, traje 4 semestra i ukupno nosi 120 kreditnih bodova (ECTS).

Prijave za EU studente otvorene su do 31. srpnja 2023.

Više o studiju i prijavi možete pronaći OVDJE. 

 Top