Vijest
16.04.2019

Ljetna škola u Budimpešti i Barceloni o umjetnoj inteligenciji u zdravstvenoj skrbi

"HelloAI" je ljetna škola o umjetnoj inteligenciji u zdravstvenoj skrbi koju organiziraju EIT Health (međunarodna mreža najboljih zdravstvenih inovatora pri Europskom institutu za inovacije i tehnologiju, EIT), GE Healthcare (američki multinacionalni konglomerat), KTH (Kraljevski institut za tehnologiju iz Stockholma) i LEITAT (Tehnološki centar iz Barcelone).

 

Ljetna škola nudi teorijsko i praktično znanje o različitim aspektima izazova, zahtjeva, rada i poslovnih mogućnosti u području zdravstvene skrbi. Primarna ciljna publika ove ljetne škole su studenti raznih visokoškolskih ustanova, koji se trebaju pripremiti za širu implementaciju umjetne inteligencije u bližoj budućnosti.

Od polaznika se očekuje da unaprijede svoje sposobnosti u sljedećim područjima: identificiranje potreba korisnika zdravstvenih usluga, rješavanje problema i poduzetnički stav. Polaznici će nastojati nalaziti rješenja pred izazovima koje nudi umjetna inteligencija na osnovi postojećih tehnoloških rješenja, trenutnih kliničkih potreba u svijetu (posebno u usporedbi tih potreba u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi s potrebama u Zapadnoj Europi), te privatnosti podataka i etičkih dilema o kojima treba razmišljati.

Desetodnevni tečaj bavit će se promišljanjem biodizajna, timskim radom, identifikacijom kliničkih potreba, temeljima teorijske i praktične upotrebe umjetne inteligencije, kao i poduzetništvom koje je povezano s time. Naime, paralelno s napretkom automatizacije procesa i razvojem kognitivnih sposobnosti robota (softvera), vještine i kompetencije koje kompanije preferiraju pri zapošljavanju radnika dovest će do velikih promjena u mnogim područjima, pri čemu su područja kliničke medicinske prakse, biomedicine i biotehnologije posebno važna. Ljetna škola će, uz sudjelovanje vrhunskih stručnjaka za umjetnu inteligenciju i zdravstvenu skrb, ponuditi znanja i vještine potrebne za inovativan pristup vođen potrebama korisnika, i to koristeći principe kao što su dizajn fokusiran na korisnike i metodologiju biodizajna. Polaznici će, zahvaljujući tome, nadići kognitivnu fiksiranost kada se suoče s nekim problemom. U interdisciplinarnim skupinama sudionika, polaznici će se usmjeravati na upoznavanje i harmoniziranje različitih perspektiva, kako bi bolje sagledali određene probleme i iznašli nova, originalna rješenja za njih.

Da bi se udovoljilo sve većim zahtjevima za tehnološki naprednom i pristupačnom zdravstvenom skrbi, potrebno je osmisliti i razvijati inovativne pristupe, a ljetna škola "HelloAI" posvećena je upravo tome.

BUDIMPEŠTA, GE HEALTHCARE, 5 dana
Ponedjeljak, 27. svibnja – petak, 31. svibnja 2019.
General Electric Budapest, Mađarska

BARCELONA, LEITAT, 5 dana
Ponedjeljak, 1. srpnja – petak, 5. srpnja 2019.


Svi prijavljeni sudionici, zahvaljujući sredstvima EIT Health, moći će sudjelovati na ljetnoj školi bez plaćanja kotizacije, a za 15 najboljih bit će pokriveni i troškovi puta i smještaja!

Rok za prijavu je 21. travnja 2019.

Više informacija o ljetnoj školi “HelloAI” možete pronaći na mrežnoj stranici:
https://www.helloai.info/

Partneri u projektu: https://www.helloai.info/partners
Program ljetne škole: https://www.helloai.info/program-1
Predavači/ce na ljetnoj školi: https://www.helloai.info/lecturers-1
Tko se može prijaviti, kako i do kada?: https://www.helloai.info/apply
Kontakt za sva dodatna pitanja: https://www.helloai.info/contact
Galerija prošlogodišnje ljetne škole: https://www.helloai.info/new-gallery


Također, najavljene su i dvije druge ljetne škole koje mogu biti od posebnog interesa liječnicima:
    McTivAging, Mobility and Active Ageing
    L-ead, Leveraging e-health workforce by advanced skills

O ovim ljetnim školama više informacija uskoro.Top