Vijest
30.10.2023

Izaslanstvo Šangajskoga sveučilišta posjetilo Sveučilište u Zagrebu

U nedjelju 29. listopada 2023. izaslanstvo Šangajskoga sveučilišta za međunarodnu ekonomiju i poslovanje, koju je predvodio rektor prof. dr. sc Wang Rongming, posjetilo je Sveučilište u Zagrebu.

Uz rektora prof. dr. sc. Stjepana Lakušića sastanku su prisustvovali prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom, kineska voditeljica Konfucijeva instituta prof. Yang Haiyan te hrvatski voditelj Instituta Krešimir Jurak.

Razgovaralo se o suradnji dvaju sveučilišta u posljednjih 14 godina te su istaknuti uspješna suradnja i zajednička uspostava Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, koji iduće godine slavi 12 godina postojanja.Izaslanstva su predstavila trenutačno stanje razvoja dvaju sveučilišta kao i područja moguće suradnje, posebno u pojačanoj razmijeni studenata, nastavnoga i nenastavnog osoblja. Također, posebno je težište stavljeno na mogući razvoj zajedničke istraživačke platforme ili uspostave mogućeg think tanka u području transfera tehnologija, logistike i ekonomskog razvoja.

Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu pozvani su da u prvoj polovini iduće godine posjete NR Kinu radi moguće konkretizacije i razvoja buduće suradnje.

Ovom prilikom rektori dvaju sveučilišta potpisali su i produljenje dvaju sporazuma, Sporazuma o razumijevanju i Erasmus sporazuma, koji će omogućiti intenziviranje daljnje suradnje.Također, izaslanstvo Šangajskoga sveučilišta za međunarodnu ekonomiju i poslovanje u ponedjeljak 30. listopada održalo je sastanak s dekanima Ekonomskoga fakulteta i Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a u utorak 31. listopada posjetit će i prostore Sveučilišta u Zagrebu u Dubrovniku (CAAS) radi mogućega pokretanja zajedničkih akademskih i istraživačkih programa i konferencija u Dubrovniku.Top