Vijest
10.07.2024

Izaslanstvo Sveučilišta Kineske akademije društvenih znanosti posjetilo Sveučilište u Zagrebu

U ponedjeljak 8. srpnja 2024. Sveučilište u Zagrebu posjetilo je izaslanstvo Sveučilišta Kineske akademije društvenih znanosti (UCASS). Uz predsjednika UCASS-a profesora Zhanga Zhengwena, kinesko su izaslanstvo činili dekan Škole novinarstva i komunikacije profesor Qi Yalin, prodekan Škole za ekonomiju profesor Zhang Tao, voditelj Ureda predsjednika UCASS-a Wang Chuanpei i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i razmjenu toga Sveučilišta Zeng Maofu.

Uz prorektora za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Juricu Pavičića, na sastanku su sudjelovali dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Domagoj Tončinić, prodekanica za nastavu Fakulteta političkih znanosti izv. prof. dr. sc. Đana Luša i prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju Ekonomskoga fakulteta prof. dr. sc. Zoran Krupka. Sastanak je organiziran u sklopu aktivnosti Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu te su mu nazočili njegovi voditelji prof. Yang Haiyan i Krešo Jurak.

Na zajedničkom sastanku razmotrene su mogućnosti razvoja suradnje između dvaju sveučilišta, odnosno njihovih fakulteta koji djeluju u području društvenih i humanističkih znanosti. Također, sudionici sastanka usuglasili su se da će se u sljedećem razdoblju usmjeriti na razvoj modela za međusobnu razmjenu studenata i nastavnika, kao i kraćih programa mobilnosti i ljetnih škola.

Sveučilište Kineske akademije društvenih znanosti osnovano je 1978. godine i sastoji se od 14 škola na kojima se obrazuju studenti na trima studijskim razinama (prijediplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj) u području društvenih i humanističkih znanosti. Sveučilište djeluje na dvama kampusima, a posebno je usmjereno na razvoj međunarodne suradnje i privlačenje talentiranih studenata. Također, u okviru Sveučilišta djeluju tri izdavačke kuće koje godišnje izdaju oko 300 knjiga te objavljuju oko 3900 članaka.

 Top