Vijest
02.07.2024

Suradnja s američkim sveučilištima u području razvoja videoigara

U razdoblju od 9. do 23. lipnja 2024. izv. prof. dr. sc. Mario Konecki, voditelj Laboratorija za dizajn programskih sučelja, internetske servise i videoigre na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama te je posjetio nekoliko sveučilišta u 3 savezne države: Sveučilište DePaul u Chicagu, Sveučilište Penn State u Pennsylvaniji i Sveučilište New York. Dio posjeta održao se u okviru programa mobilnosti Erasmus+. 

Tijekom posjeta Sveučilištu DePaul sastao se s rektorom Robertom L. Manuelom, prorektorom za globalni angažman i online učenje GianMariom Besanom, potpredsjednikom za strateške inicijative Arbinom Smithom, dekanicom Fakulteta znanosti i zdravstva Stephanie T. Dance-Barnes, dekanicom Učiteljskoga fakulteta Jennifer Mueller i prodekanicom za znanost Susan Dvorak McMahon. Razgovaralo se o suradnji u području obrazovnih programa, inovativnih rješenja i proizvoda u području razvoja videoigara, virtualne i proširene stvarnosti i umjetne inteligencije, kao i o suradnji u području znanstvenoga rada.

Rektor Sveučilišta DePaul Robert L. Manuel, izv. prof. dr. sc. Mario Konecki i potpredsjednik za strateške inicijative Arbin Smith

S dekanicom Fakulteta znanosti i zdravstva Stephanie T. Dance-Barnes

S dekanicom Učiteljskog fakulteta Jennifer Mueller

Za vrijeme posjeta Sveučilištu Penn State profesor Konecki održao je predavanje za tridesetak nastavnika i predstavnika administracije i upravljačkih struktura Sveučilišta na temu utjecaja virtualne i proširene stvarnosti i umjetne inteligencije na obrazovanje, poslovanje i poduzetničke pothvate. Na temu suradnje u području novih tehnologija održani su sastanci s pomoćnikom direktora za ugovore o partnerstvu Vladom Likholetovom, direktorom inženjerskih programa Raghuom Sangwanom, pomoćnicom direktora Farrell Centra za korporativne inovacije i poduzetništvo Jeanette K. Miller, koordinatoricom poslovnih programa Sherry Robinson i dekanicom kampusa Penn State Hazleton, Penn State Scranton i Penn State Wilkes-Barre Elizabethom J. Wright. Poseban naglasak prilikom održanih razgovora bio je usmjeren na suradnju u području razvoja inovativnih obrazovnih programa i poticanje studentskih poduzetničkih pothvata. Tijekom posjete dogovoreno je i potpisivanje sporazuma o suradnji između Sveučilišta Penn State i Sveučilišta u Zagrebu.

Pomoćnik direktora za ugovore o partnerstvu Vlad Likholetov, Mario Konecki, direktor inženjerskih programa Raghu Sangwan i pomoćnica direktora Farrell Centra za korporativne inovacije i poduzetništvo Jeanette K. Miller

Dogovor o projektnim aktivnostima i potpisivanju sporazuma o suradnji

S dekanicom kampusa Penn State Hazleton, Penn State Scranton i Penn State Wilkes-Barre Elizabeth J. Wright

Tijekom posjete Sveučilištu Penn State izv. prof. dr. sc. Mario Konecki dobio je nagradu Sveučilišta za postignuća ostvarena tijekom dosadašnje suradnje u području poduzetničkog, projektnog, nastavnog i znanstvenog rada.

Dodjela nagrade Sveučilišta Penn State

Za vrijeme posjete Sveučilištu New York, profesor Konecki održao je razgovore s pročelnicom Centra za videoigre Sveučilišta New York Naomi Clark. Razgovaralo se o suradnji na obrazovanju u području razvoja videoigara i projektnoj suradnji. Također se raspravljalo o mogućnostima partnerske suradnje u okviru Centra gaming industrije u Novskoj. Navedena suradnja predstavlja značajan doprinos razvoju obrazovanja i industrije videoigara u Hrvatskoj s obzirom na to da je Centar za razvoj videoigara jedna od najboljih obrazovnih ustanova u području razvoja videoigara na svijetu. O trendovima u industriji videoigara razgovarao je i s Ramirom Corbettom, nastavnikom Centra za videoigre s višegodišnjim iskustvom u praksi.

Izv. prof. dr. sc. Mario Konecki i pročelnica Centra za videoigre Sveučilišta New York Naomi Clark

Sastanak na temu suradnje u području obrazovanja i projektnih aktivnosti u području razvoja videoigara

Tijekom posjete Pennsylvaniji, profesor Konecki posjetio je i više lokalnih poduzeća te razgovarao s vlasnicima o prilikama i izazovima poslovanja u SAD-u.
Top