Vijest
13.06.2024

"International Staff Week" na Konfucijevu institutu Sveučilišta u Zagrebu

Na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu od 11. do 15. lipnja 2024. godine organiziran je Erasmus+ International Staff Week, događanje koje je okupilo 23 sudionika iz 15 zemalja svijeta. Ova petodnevna edukacija i zajedničko druženje, u čijem je fokusu bila tema Event Managementa, pružilo je sudionicima nove uvide u upravljanje događanjima kroz seriju tematskih predavanja i praktičnih radionica.

Lektori s Croaticuma okupljenima su pomogli prevladati jezične barijere te su im pružili kratak uvod u specifičnosti i zanimljivosti hrvatskog jezika. Posjetili su i zgradu Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, gdje su im dobrodošlicu poželjeli prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, Krešimir Jurak, voditelj Konfucijeva instituta sa Sveučilišta u Zagrebu i prof. Yang Haiyan, kineska voditeljica Instituta.

U nastavku programa, iskusni predavači sudionicima su prenijeli svoja znanja iz različitih područja kao što su upravljanje komunikacijom, promocija i marketing, planiranje i izgradnja timova, te korištenje alata za upravljanje projektima i događanjima. Svi sadržaji obogaćeni su vlastitim iskustvima i primjerima iz prakse.

Sudionici Staff Weeka imali su priliku sudjelovati u događanju pod nazivom "Utrka zmajevih čamaca" na Jarunu, tipu utrke nastale prije više od 2 tisuće godina, kao dio pučkih običaja stanovništva južnoga dijela NR Kine.

Osim raznolikog edukacijskog sadržaja, uključeni su uz stručno vodstvo obišli gradove Zagreb i Varaždin, kao i dvorac Trakošćan te Muzej iluzija, čime su dodatno obogatiti iskustvo boravka u Hrvatskoj.

Popis sveučilišta i zemalja sudionika:

Bugarska

American University in Bulgaria

Češka

University of South Bohemia in České Budějovice

Estonia

Tartu University

Finska

Aalto University

Francuska Gvineja

University of French Guiana

Irska

University College Dublin

Latvija

College of Business Administration

Latvija

Riga Stradins University

Luksemburg

University of Luxembourg

Njemačka

CODE University of Applied Sciences

Poljska

Nicolaus Copernicus University in Toruń

Portugal

University of Porto

Portugal

ISCTE – University Institute of Lisbon

Portugal

Catholic University of Portugal

Rumunjska

University of Craiova

Slovačka

Matej Bel University in Banská Bystrica

Španjolska

University of Murcia

Španjolska

University of Granada

Španjolska

Technical University of Valencia

Turska

Ankara Yıldırım Beyazıt University

 Top