Vijest
24.05.2024

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaje za dodjelu godišnjih nagrada

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaje za dodjelu godišnjih nagrada "Andrija Mohorovičić", "Andrija Štampar", "Alica Wertheimer-Baletić", "Ars summa Universitatis", "Fran Bošnjaković", "Praemium Biotechnicum", "Viktor Žmegač" i Nagrada za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije.

Odluka o raspisivanju Natječaja za dodjelu godišnjih nagrada Sveučilišta u Zagrebu


1. Natječaj za dodjelu Nagrade „Andrija Mohorovičić“

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Andrija Mohorovičić“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Andrija Mohorovičić“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Andrija Mohorovičić“

2. Natječaj za dodjelu Nagrade „Andrija Štampar“

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade "Andrija Štampar“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Andrija Štampar“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području biomedicinskih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Andrija Štampar“

3. Natječaj za dodjelu Nagrade „Alica Wertheimer-Baletić”

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Alica Wertheimer-Baletić“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Alica Wertheimer-Baletić“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima koji rade na znanstveno-nastavnim radnim mjestima za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području društvenih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Alica Wertheimer-Baletić”


4. Natječaj za dodjelu Nagrade „Viktor Žmegač”

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele nagrade „Viktor Žmegač”, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Viktor Žmegač“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima koji rade na znanstveno-nastavnim radnim mjestima za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području humanističkih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Viktor Žmegač”


5. Natječaj za dodjelu Nagrade „Ars summa Universitatis“

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Ars summa Universitatis“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Ars summa Universitatis“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima na umjetničko-nastavnim radnim mjestima za umjetničko-nastavne rezultate u promicanju umjetničkih disciplina i struke, nacionalne kulture i umjetnosti te prijenos znanja, posebice u odgoju mladih umjetnika i stručnjaka u umjetničkom području.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Ars summa Universitatis

6. Natječaj za dodjelu Nagrade „Fran Bošnjaković“

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Fran Bošnjaković“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Fran Bošnjaković“ za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2023. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Fran Bošnjaković“

7. Natječaj za dodjelu Nagrade „Praemium Biotechnicum“

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele nagrade „Praemium Biotechnicum“, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade „Praemium Biotechnicum” za akademsku godinu 2023./2024.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima na znanstveno-nastavnim radnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje biotehničkih disciplina i struke te prijenos znanja i odgoj mladih znanstvenika i stručnjaka u biotehničkom području.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Praemium Biotechnicum”
 

8. Natječaj za dodjelu Nagrade za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije

Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele nagrada za inovacije i transfer tehnologije, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 30. travnja 2024. Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu Nagrade za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije za akademsku godinu 2023./2024.

Prijedlozi se upućuju Povjerenstvu za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zaključno do 30. lipnja 2024. godine.

Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele nagrada za inovacije i transfer tehnologijeTop