Vijest
05.04.2024

Veleposlanstvo Kine u Hrvatskoj doniralo vrijednu znanstvenu opremu Kineziološkom fakultetu

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. gospodin Qi Qianjin, zajedno s gospodinom Wangom Pengom, otpravnikom poslova Veleposlanstva te gospodinom Zhaom Chenom, ravnateljem političkoga odjela Veleposlanstva, ugostio je 28. ožujka 2024. izaslanstvo Sveučilišta u Zagrebu. Izaslanstvo su činili: rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Dubravko Majetić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dok su s Kineziološkoga fakulteta bili dekan prof. dr. sc. Mario Baić i prodekan za međunarodnu suradnju, unaprjeđenje i osiguranje kvalitete izv. prof. dr. sc. Ivan Segedi.

Tom su prigodom Veleposlanik Nj. E. gospodin Qi Qianjin i prof. dr. sc. Mario Baić, dekan Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu potpisali sporazum o donaciji vrijedne znanstvene opreme Veleposlanstva Kineziološkom fakultetu za potrebe rada i unaprjeđenja nastave, a posebice u svrhu ostvarivanja novih znanstvenih postignuća.

Dekan prof. dr. sc. Mario Baić zahvalio se prigodnim govorom Njegovoj Ekselenciji na donaciji i dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji koja postoji još od 2010. godine, te izrazio želju za nastavkom uspješne suradnje u znanstvenom, ali i u sportskom području. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić također se zahvalio te nakratko osvrnuo i na podatak da je Sveučilište u Zagrebu već dvije godine za redom najuspješnije sportsko sveučilište u Europi.

Oprema će biti na raspolaganju svima zaposlenicima Fakulteta s ciljem daljnjeg razvijanja znanstvenih radova i održavanja nastave u sklopu postojećih znanstvenih laboratorija. Top