Vijest
13.03.2024

Prorektor Boris Brkljačić dobitnik zlatne medalje Europskoga radiološkoga društva

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Brkljačić, pročelnik Katedre za radiologiju Medicinskoga fakulteta, dobio je zlatnu medalju Europskoga radiološkoga društva (European Society of Radiology – ESR). Riječ je o najvišoj nagradi koju ESR dodjeljuje svojim članovima, iznimnim znanstvenicima i stručnjacima u području radiologije koji su bili aktivni u organizaciji i promicanju europske radiologije u međunarodnom okružju.

Profesor Brkljačić zlatnu je medalju dobio na Europskom radiološkom kongresu koji je održan u Beču 28. veljače 2024., a nagradu mu je dodijelio predsjednik ESR-a profesor Carlo Catalan. ERS svake godine dodjeljuje tri zlatne medalje u prigodi otvaranja Europskoga radiološkoga kongresa.

Prof. dr. sc. Boris Brkljačić bio je više od 11 godina član Izvršnoga i Upravnoga odbora ESR-a. Od 2019. do 2020. bio je predsjednik ERS-a, a u 2020. i 2021. godini djelovao je kao predsjednik Uprave toga europskoga udruženja. Kao istaknuti član ERS-a osmišljavao je aktivnosti i inicijative udruženja te pokrenuo niz projekata, koje u ime ESR-a i danas vodi. Također, u ime ERS-a održao je brojna predavanja na međunarodnim kongresima diljem svijeta. Profesor Brkljačić počasni je član Društva radiologa Sjeverne Amerike (Radiology Society of North America), Europske federacije za ultrazvuk u medicini i biologiji te član 12 nacionalnih radioloških društava.Top