Vijest
10.02.2024

Srce DEI 2024

Konferencija Srce DEI 2024, u organizaciji Sveučilišnoga računarskoga centra Srce i Sveučilišta u Zagrebu, održavat će se od 16. do 18. travnja 2024. na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5, te 17. i 18. travnja na adresi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88.

Preliminarni program možete vidjeti OVDJE. 

Tijekom sva tri dana Konferencije održavat će se brojne radionice. Stručnjaci iz Srca i zajednice predstavit će novosti na uslugama i projektima Srca, i omogućiti polaznicima usvajanje novih i unaprjeđenje postojećih znanja u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Drugoga i trećega dana Konferencije sudionici će imati priliku sudjelovati na predavanjima i raspravama u sljedećim tematskim blokovima:

  • Istraživački podaci – kako ih najbolje iskoristiti?
  • Napredno računanje i Europski digitalni inovacijski hubovi
  • Europska sveučilišta – Alijansa UNIC
  • Znanstveno izdavaštvo i dobre uređivačke prakse
  • AI u visokom obrazovanju
  • Digitalizacija visokog obrazovanja – sustav ISeVO
  • U korak s kvantnim tehnologijama.

Na kraju drugog dana, 17. travnja 2024. održat će se i društveno događanje.

Kao dio Konferencije 18. travnja 2024. organiziran je i 2. nacionalni tripartitni sastanak Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC). Tripartitni sastanak organizira Srce kao mandatna organizacija Republike Hrvatske u Udruženju EOSC, a na njemu će, uz  predstavnike Europske komisije, Udruženja EOSC i EOSC Upravljačkoga odbora, sudjelovati  i nacionalni dionici ključni za implementaciju otvorene znanosti i EOSC-a u Hrvatskoj. Sastanak će biti otvoren za sudjelovanje svim sudionicima konferencije Srce DEI 2024.

Više informacija možete vidjeti OVDJE. 

Podsjećamo da su otvorene i prijave za poster-prezentacije za koje je krajnji rok za prijavu 19. siječnja 2024. Informacije o prihvaćanju prijedloga prijava bit će poslane najkasnije do 2. veljače 2024.Top