Vijest
11.10.2023

Veleposlanik Republike Francuske posjetio Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić ugostio je u ponedjeljak 9. listopada 2023. opunomoćenoga veleposlanika Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Fabiena Guillaumea Edmonda Fieschija u pratnji gospođe Estelle Halimi Dagron, savjetnice za suradnju i kulturnu djelatnost i gospođe Jasne Bas, suradnice za znanstvenu i akademsku suradnju.

To je bio veleposlanikov nastupni posjet, a sa strane Sveučilišta prisustvovao je i prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom.

Nakon uvodnoga upoznavanja razgovaralo se o postojećoj akademskoj i kulturnoj suradnji na sveučilišnoj te na razini dviju prijateljskih država. Nakon toga veleposlanik je prisustvovao dodjeli diploma studentima diplomskoga zajedničkoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije. Četrnaestoj generaciji studenata toga diplomskoga studija diplome je uručio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić. 

Više o promociji možete pročitati OVDJE.Top