Vijest
21.09.2023

Dan digitalne transformacije Sveučilišta u Zagrebu 3. listopada

Na Sveučilištu u Zagrebu, u utorak 3. listopada u 12 sati, u svečanoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe - SEECEL (Ulica Radoslava Cimermana 88), održat će se Dan digitalne transformacije Sveučilišta u Zagrebu.

U skladu s donesenom Strategijom digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine Sveučilište u Zagrebu i akademska zajednica imaju ključnu ulogu u aktivnoj provedbi digitalne transformacije, kako u području visokoga obrazovanja, tako i u širem društvenom kontekstu.

Uzimajući u obzir da je digitalna transformacija nužan preduvjet za razvoj gospodarstva i društva u cjelini, Sveučilište u Zagrebu, svjesno svoje odgovornosti i uloge u provedbi ove sveobuhvatne reforme, organizira Dan digitalne transformacije kako bi se dodatno istaknula važnost njegovih znanstvenoistraživačkih potencijala, kao i transfera tehnologije u razvoju visokoobrazovnoga sustava Republike Hrvatske. Sveučilište u Zagrebu vlastitim nastojanjima kroz različite programe i aktivnosti aktivno radi na svom unutarnjem preustroju implementiranjem digitalizacije u svim segmentima svoje djelatnosti.

PROGRAMTop