Vijest
25.04.2023

Izložba egzotičnih životinja 'Reptilomanija+' na Veterinarskom fakultetu

Već desetu godinu zaredom studenti Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s uzgajivačima svojim trudom i radom organiziraju izložbu egzotičnih životinja s ciljem da kroz nezaboravno iskustvo približe ljudima ove neobične životinje i educiraju ih o njihovom pravilnom držanju. Izložba će se održati u prostorijama Veterinarskoga fakulteta od 26. do 30. travnja 2023.

U današnje vrijeme zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće i veće, a prošle godine izložbu je posjetilo oko 15000 ljudi.

Kako bi proslavili 10 godina izložbe u studentskim prostorijama Veterinarskoga fakulteta posjetitelji će pronaći svijet "egzota" s dosada najvećim brojem vrsta, a pomoću slika zajedno ćemo se prisjetiti starih izložbi koje su donijele uspjeh i popularizirale ovo događanje. Kroz izložbu posjetitelji se mogu upoznati s 60-tak različitih vrsta gmazova kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksoloti, ali i s raznim vodozemcima, ribama, insektima i paucima. Kroz taj svijet povest će ih organizatori i uzgajivači od kojih mogu saznati sve što ih zanima o tim životinjama i njihovom držanju.

Za škole, bit će organizirana predavanja te uz interaktivne radionice, igre, izradu origamija, oslikavanja majica, bodypainting i oni najmlađi mogu pronaći zabavu i naučiti nešto novo. Za one odvažne bit će omogućeno rukovanje i fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agama kako bi stvorili divnu uspomenu.

Udruga Equss, organizator ovoga događanja, dobila je ak. god. 2014./2015. Posebnu Rektorovu nagradu za organizaciju projekta Reptilomanija+

Svi su dobrodošli i ulaz je besplatan.

Za više informacija zapratite ovo događanje na Facebooku i Instagramu.

 

 Top