Vijest
20.03.2023

1. CROFOR – Croatian Forestry Forum

Povodom međunarodnoga Dana šuma i Dana kvalitete Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 22. ožujka 2023. od 11 do 13 sati u Velikom amfiteatru na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije održat će se 1. CROFOR – Croatian Forestry Forum na temu "Inovacije i održivi razvoj".

Glavne teme koje će se obraditi na prvom Forumu bit će:
1. Izazovi potrajnog gospodarenja šumama u budućnosti,
2. Žene u šumarstvu i drvnoj tehnologiji,
3. Znanstveno - istraživački rad studenata,
4. Značaj i uloga urbanog šumarstva,
5. Inovacije u hrvatskoj drvnoj industriji.

Glavni organizator Foruma je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim šumarskim društvom, Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatskim šumama i Hrvatskim drvnim klasterom.

Panelisti koji će u dvosatnom forumu raspraviti navedene teme bit će dekan Fakulteta prof. dr. sc. Josip Margaletić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva akademik Igor Anić, gospođa Daria Kekelić iz Hrvatskih šuma, gospođa Silvija Zec, predsjednica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, gospodin Stjepan Vojinić, predsjednik Hrvatskoga drvnog klastera te Ivona Josipović kao predstavnica Studentskoga zbora. Skup će moderirati voditeljica Zrinka Grancarić.

Više informacija o događanju, kao i prijavu na događanje pronaći ćete OVDJE.

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu jedina je visokoškolska obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj u području šumarstva i drvne tehnologije. Osnovana je davne 1898. godine i među najstarijim je sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.Top