Međuinstitucijski sporazumi u okviru Erasmus+ programa

Međuinstitucijski sporazumi u okviru Erasmus+ programa

Od akademske godine 2014./15. kreće novi program za obrazovanje, usavršavanje i mlade naziva "Erasmus+".

ERASMUS POVELJA ZA VISOKO OBRAZOVANJE

Svim visokim učilištima za sudjelovanje u programu "Erasmus+", budućem programu za obrazovanje, usavršavanje i mlade koji počinje u akad. god. 2014./2015., bit će potrebna nova Erasmus povelja za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)). 

U prosincu 2013. godine Europska komisije dodijelila je Sveučilištu u Zagrebu Erasmus povelju za visoko obrazovanje za cijelo razdoblje od 2014. do 2020. godine te će zamijeniti sadašnju Erasmus sveučilišnu povelju koja završava s akademskom godinom 2013./2014. Dodatno uz Povelju, Sveučilište za prijavu projekata ima jedinstven PIC broj (Participant Identification Code), a zbog specifične strukture institucije, sastavnice za projekte koje prijavljuju samostalno mogu imati svoj PIC broj fakulteta, različit od Sveučilišta.

Ime institucije: Sveučilište u Zagrebu
Erasmus kod: HR ZAGREB01
ECHE: 255154-EPP-1-2014-1-HR-EPPKA3-1-ECHE
PIC broj (Sveučilište): 999933231
Erasmus Policy Statement

Program Erasmus+ pruža potporu europskom planu modernizacije i internacionalizacije na području visokog obrazovanja. Prijavljujući se za i potpisujući novu Povelju, Sveučilište potvrđuje da je odluka o sudjelovanju u programu Erasmus+ dio vlastite strategije modernizacije i internacionalizacije. Ova strategija naglašava važnost mobilnosti studenata i osoblja i sudjelovanja u međunarodnim projektima suradnje kako bi se unaprijedila kvaliteta programa visokog obrazovanja i studentskog iskustva. Program Erasmus+ usmjeren je posebice na jačanje kvalitete mobilnosti studenata i osoblja i nadzor institucija koje ih provode.

A. MEĐUINSTITUCIJSKI SPORAZUMI za programske zemlje

B. MEĐUINSTITUCIJSKI SPORAZUMI za partnerske zemlje

Potpisuju se na razini Sveučilišta u Zagrebu, a temljem iskaza interesa sastavnica Sveučilišta i dogovora s partnerskom institucijom. Više informacija može se zatražiti od projektnog koordinatora za Sveučilište u Zagrebu: Ž. Pitner, erasmus.noneu@remove-this.unizg.hr; Tel: 46 98 105

Kontakt

Kontakt osoba: Ida Ogulinac
Lokacija: Ulica kralja Zvonimira 8, soba 6/7
E-mail: erasmus.coordinator@remove-this.unizg.hr
Fax: +385 1 46 98 132


Top