Obavijesti srodnih organizacija

Obavijesti srodnih ureda/organizacija/sastavnica

  •  Academic Teaching Excellence

British Council je otvorio prijave za program Academic Teaching Excellence u Zagrebu u terminu od 21. do 25. rujna 2015.

Predajete li (ili planirate uskoro predavati) na visokoškolskoj ustanovi na engleskom jeziku? Zainteresirani ste za daljnje usavršavanje svojih nastavničkih i jezičnih kompetencija na engleskom jeziku?

 O programu:

Academic Teaching Excellence (ATE) razvijen je u svrhu pomoći akademskim djelatnicima koji podučavaju na engleskom jeziku. Broj diplomskih kolegija u Europi na engleskom jeziku značajno raste tijekom posljednjih godina. Često niti nastavnici niti studenti nisu izvorni govornici jezika koji upotrebljavaju, što rezultira frustracijom na obje strane. ATE je specifično osmišljen da bi unaprijedio sveukupnu kvalitetu akademske poduke usavršavanjem jezičnih vještina predavača i korištenjem korisnih tehnika u svakodnevnoj nastavi. Razvijen je u suradnji s Odsjekom za obrazovanje Sveučilišta u Oxfordu oslanjajući se na najnovija istraživanja na području engleskog kao medija poduke (English as Medium of Instruction - EMI). Program vode iskusni nastavnici koji su prošli posebnu poduku na Sveučilištu u Oxfordu. 

Saznajte više o programu Academic Teaching Excellence http://www.britishcouncil.hr/poduka-engleskog/tecajevi-online/ate

  • The European Multiple MOOC Aggregator -EMMA

Masivni otvoreni online tečaj na temu e-portfolija - MOOC „EPortfolio Self- development Study" započinje 15. lipnja 2015. i traje pet tjedana. Bit će dostupan na tri jezika (engleskom, španjolskom i poljskom) te je besplatan.

Namijenjen je pojedincima ili institucijama koje žele naučiti kako koristiti e-portfolio iz različitih perspektiva te kako započeti ili unaprijeditii njegovu uporabu. Usmjeren je na široku lepezu korisnika pružajući instrumentalna i konceptualna znanja za stvaranje e-portfolio koji odgovara potrebama polaznika (pojedinca/ustanove). Tečaj se sastoji od sedam modula čiji sadržaj polaznici mogu prolaziti prema svojim interesima i potrebama

  •  Srce - Centar za e-učenje

U okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning), Sveučilišni računski centar ( Srce) pokrenuo je seriju
on-line predavanja (webinara) naziva "Talks on E-assessment and Learning Outcomes" na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju.

NAJAVLJUJEMO ČETVRTI WEBINAR :

A journey through the assessment and feedback landscape: from principles to effective practice"
Predavačica: dr. Gill Ferrell, konzultantica u firmi Aspire i direktorica izvršnog odbora EUNIS organizacije
srijeda, 20. svibnja s početkom u 11 sati.
soba za webinare: connect.srce.hr/taloe_webinars/
Više o webinaru možete pročitati u pozivu u prilogu kao i na web stranicama www.srce.hr/ceu ili http://taloe.up.pt

 

 Top