Professionals in Doctoral Education (PRIDE)

Professionals in Doctoral Education: Supporting skills development to better contribute to a European knowledge society – PRIDE

Projekt „Professionals in Doctoral Education: Supporting skills development to better contribute to a European knowledge society – PRIDE“ pokrenut je s ciljem profesionalizacije administrativnog osoblja koje sudjeluje u doktorskom obrazovanju na europskim sveučilištima, kako bi se omogućila što kvalitetnija podrška mentorima, doktorandima i svima koji su uključeni u proces doktorske izobrazbe.

Projekt je nastao kao rezultat suradnje između Sveučilišta u Beču, nositelja i idejnog začetnika projekta, i Sveučilišta u Zagrebu, koje je predvođeno dr. sc. Hrvojem Matakovićem, voditeljem Ureda za istraživanje i mr . sc. Slavenom Mihaljevićem, voditeljem Ureda za doktorske studije i programe, sudjelovalo u osmišljavanju i pisanju projektne prijave.

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci, a dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 400.000,00 eura. Uz Sveučilište u Zagrebu, partneri na projektu su UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe, Humboldt-Universität zu Berlin, Mediterranean Universities Union, Vrije Universiteit Brussel, Comenius University Bratislava, Universidade NOVA de Lisboa, Fundación Universidad Empresa of the Region of Murcia te Tallinn University.


Projekt je podjeljen u tri faze: prva faza obuhvatit će prikupljanje i analizu „dobre prakse“ među administrativnim osobljem zaduženim za doktorsku izobrazbu na europskim sveučilištima, druga faza obuhvatit će izdavanje  priručnika s opisom odgovarajućih uloga i odgovornosti profesionalne administracije, a treća faza obuhvatit će razvoj programa za daljnju profesionalizaciju administracije.


Sveučilište u Zagrebu kooridinator je aktivnosti u prvoj fazi projekta u kojoj se prikuplja, analizira i izvještava o dobrim praksama u doktorskom obrazovanju među vodstvom i administrativnim osobljem. Rezultat ovog radnog paketa bit će izvještaj o dobrim praksama temeljen na provedenim anketnim istraživanjima, intervjuima i fokus grupama.

Web stranica projekta: http://www.pride-project.eu/

Brošura

Prezentacija

 Top