Vijesti

Lipanj 2021.

Dr.sc. Ana Hećimović održala je predavanje "Establismhent of methodology for COVID-19 convalescent plasma collection and testing at Croatian In-stitute of Transfusion Medicine" na 31. Regionalnom ISBT sastanku, održanom virtualno od 2. do 8. lipnja 2021.
Sažetak je dostupan na OVDJE. 
Predavanje

Rujan 2021.

Dr. sc. Beata Halassy održala je pozvano predavanje “SARS-CoV-2 neutralization assay as a key premise for implementation of COVID-19 serotherapy in Croatia” na Godišnjem skupu Hrvatskog imunološkog društva, održanom u Trogiru 23.-25.09.2021. Tim predavanjem je otvoren kongres.
Knjiga sažetaka
Predavanje

Na istom skupu Ena Sorić, dr. med, i Dina Rnjak, dr. med. izvijestile su o prikupljenim iskustvima u liječenju COVID-19 u imunokompromitiranih pacijenata. Ena Sorić održala je odabarno usmeno predavanje “Convalescent plasma as a therapeutic modality in hematological patients with COVID19 pneumonia - a review of the results of patients treated in University Hospital Dubrava”.
Poster
Prezentacija

Dina Rnjak je posterskom prezentacijom “COVID-19 convalescent plasma as long-term therapy in immunodeficient patients?” opisala prvi slučaj liječenja COVID_19 plazmom prethodno preboljelih u Hrvatskoj.
Poster

Listopad 2021.

Dr.sc. Beata Halassy održala je pozvano predavanje “Test neutralizacije SARS-CoV-2 kao ključ za uvođenje seroterapije u liječenju COVID-19 u Hrvatskoj” na 8. Hrvatskom transfuziološkom kongresu, održanom u Zagrebu  od 4. do 7. studenoga 2021.
Predavanje

Tim predavanjem je otvoren simpozij 6 pod naslovom COVID-19. U sklopu istog simpozija dr. sc. Ana Hećimović održala je predavanje “Stvaranje preduvjeta za prikupljanje COVID-19 konvalescentne plazme u HZTM-u”.
Predavanje
Knjiga sažetaka

Studeni 2021.

Na poziv Instituta za medicinska istraživanja dr.sc. Beata Halassy održala je 21.11.2021. pozvano predavanje “Test neutralizacije SARS-CoV-2 kao ključ za procjenu imunosti stečene preboljenjem i/ili cijepljenjem”. Predavanje je održano virtualno (on-line), a privuklo je više od 100 slušatelja.
Poziv
Predavanje

Travanj 2022.

Sanda Ravlić i Beata Halassy izvijestile su javnost o rezultatima projekta u prilogu emisije Sveučilišna Hrvatska emitirane 30.04.2022. na HTV4. (D4-1)

Beata Halassy, Ana Hećimović i Ozren Jakšić izvijestili su o rezultatima projekta i njihovom utjecaju na mogućnost i dostupnost liječenja bolesti COVID-19 u imunokompromitiranih pacijenata plazmom preboljelih u emisiji Hrvatskog radija Znanost i Društvo. Emisija je emitirana 06.04.2022. (D4-2)

Svibanj 2022.

Rezultati projekta predstavljeni su u sklopu Mini-simpozija “Borba protiv bolesti COVID-19 istraživanjima”, održanog u prostorima Matice hrvatske u Zagrebu, 26.05.2022. Predavanja su održali dr.sc. Beata Halassy (predavanje), dr.sc. Ana Hećimović (predavanje), dr.sc. Ozren Jakšić, te dr.sc. Tihana Kurtović (predavanje). Više detalja možete vidjeti OVDJE.

Lipanj 2022.

Dr.sc. Adela Štimac predstavila je na Monolith summer symposium 2022, održanom u Portorožu od 13. do 17. 06. 2022., uporabu kromatografije na monolitnim nosačima u razvoju brze i učinkovite platforme za pročišćavanja imunoglobulina iz plazme, pogodne za epidemijske uvjete i brzu pripravu pročišćenih imunoglobulinskih pripravaka specifičnih za pathogen od interesa. Poster naslova “Monolithic anion-exchange chromatography as a process step for the preparation of a high-quality immunoglobulin G-based product with relevance for emerging virus outbreaks” nagrađen je trećom nagradom.
Poster

Dr.sc. Beata Halassy sudjelovala je 02.06.2022. kao panelist na znanstveno-popularnoj tribini “Pandemija-post festum”, održanoj u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije. Organizatori su bili Centar za proučavanje odnosa znanosti i religije i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
Cijelu tribinu možete poslušati OVDJE. 

Sanda Ravlić i Beata Halassy izvijestile su javnost o rezultatima projekta u prilogu emisije "Sveučilišna Hrvatska" emitirane 30. travnja 2022. na HTV4.

Beata Halassy, Ana Hećimović i Ozren Jakšić izvijestili su o rezultatima projekta i njihovom utjecaju na mogućnost i dostupnost liječenja bolesti COVID-19 u imunokompromitiranih pacijenata plazmom preboljelih u emisiji Hrvatskog radija "Znanost i Društvo", emitirane 6. travnja 2022. 

 

 

 

 Top