Vijest
20.01.2017

Znanstveno-stručno savjetovanje "Komplementarnost znanosti, tehnologije i dizajna"

Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u utorak 24. siječnja 2017. održat će se 10. jubilarno znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo 2017. (TZG) pod ovogodišnjim nazivom "Komplementarnost znanosti, tehnologije i dizajna".

Tekstilno-tehnološki fakultet u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti industrije tekstila, kože i obuće (HKKITKO) organiziraju ovo događanje koje uključuje plenarna predavanja, okrugli stol, kreativne radionice, izložbu radova studenata TTF-a te poster prezentaciju znanstveno–istraživačkih, umjetničkih i stručnih radova. Cilj je, između ostaloga, ukazati na činjenicu kako upravo područje tekstila objedinjuje područja znanosti, tehnologijskih resursa i inovacija te dizajna.

Na okruglom stolu u 13 sati pod nazivom Znanost, tehnologija, dizajn - od ideje do gotovog proizvoda sudjelovat će i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha ovoga okupljanja je sinergijsko povezivanje edukacijskih i znanstveno-istrživačkih resursa Tekstilno-tehnološkoga fakulteta i ostalih srodnih visoobrazovnih institucija s gospodarskim subjektima, poduzetničkim i kreativnim inkubatorima te sudionicima ostalih komplementarnih područja.

ProgramTop