Vijest
18.11.2019

Znanstveno-stručni seminar "Tehnologije proizvodnje kalupa i jezgara u ljevaonicama"

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko udruženje za ljevarstvo i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Sisak organiziraju jednodnevni 12. znanstveno-stručni seminar pod nazivom "Tehnologije proizvodnje kalupa i jezgara u ljevaonicama".

Seminar će se održati u petak 22. studenoga 2019. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore u Sisku (Kranjčevićeva 16).

U cilju jačanja konkurentnosti gospodarstva važne parametre predstavljaju izrada strateškoga i zakonodavnoga okvira za jačanje konkurentnosti gospodarstva, sektorska specijalizacija, poboljšanje poslovne klime i razvoj poslovne infrastrukture, promidžba i brendiranje prioritetnih sektora, promicanje ljevaonica kao poželjne investicijske grane uz proaktivni pristup investicijama, podrška razvoju i primjeni novih financijskih mehanizama za podršku gospodarstvu, jačanje izvrsnosti industrije i poticanje suradnje javnoga, privatnoga i znanstveno-istraživačkoga sektora za razvoj i primjenu inovacija i novih tehnologija.

Cilj Seminara je atraktivnim predavanjima i implementacijom transfera znanja i tehnologija dokazati dodanu vrijednost proizvodnje u metalnom sektoru. Pritom će se tematika odnositi na suvremene materijale i tehnologije u ljevaonicama s naglaskom na stanje i perspektive hrvatske industrijske proizvodnje. Razmjena iskustva doprinijet će stvaranju vizije razvoja, identificiranju konkurentske prednosti te postavljannju strateških prioriteta svakoga sudionika, odnosno tvrtke na ovom događanju.

Više informacija možete vidjeti ovdje:

www.simet.unizg.hr/hr/popularizacija-znanosti/seminari/tehnologije-izrade-kalupa-i-jezgri-u-ljevaonicama_22-11-2019

 

 

 Top