Vijest
25.10.2019

Zimska škola komercijalizacije istraživanja

Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Ante Kovačića 1) od 28. do 30. studenoga 2019. održavat će se Zimska škola komercijalizacije istraživanja, trodnevni tečaj namijenjen studentima poslijediplomskih studija, poslijedoktorandima te mlađim znanstvenicima i sveučilišnim nastavnicima koji su zainteresirani za stjecanje vještina potrebnih za uspješnu suradnju s partnerima iz farmaceutske, biotehnološke i zdravstveno-tehnološke industrije ili za osnivanje tvrtke u području zdravstvene skrbi.

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu - Centra istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) i Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta riječ je o intenzivnom tečaju na kojemu će vodeći europski poslovni i akademski stručnjaci, kao i poduzetnici iz područja zdravstvene skrbi, poučavati pažljivo integrirane programe, s predavačima koji će biti na raspolaganju i za neformalne rasprave.

Zimska škola nastoji ponuditi podržavajuće i poticajno međunarodno okruženje u kojemu će sudionici moći prezentirati inovacije nastale iz njihovih istraživanja, dobiti komentare na to i uspostaviti poslovne i akademske kontakte vrijedne za budući rad.

Teme koje će biti pokrivene:
1. vrijednosti, mogućnosti i izazovi suradnje između akademske sfere i industrije,
2. opcije za razvijanje karijere doktora znanosti u industriji povezanoj sa zdravstvom,
3. poduzetništvo bazirano na istraživanju u područjima zdravstvene skrbi i biotehnologije,
4. upravljanje intelektualnim vlasništvom kao podrška istraživanja i inovacija,
5. unapređenje inovacija baziranih na vašim istraživanjima u svrhu financiranja od strane investitora ili industrije te suradnje s njima.

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prethodno je odobrio ovaj tečaj kao izborni kolegij u okviru poslijediplomskog doktorskog studija na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Svi sudionici trebaju imati stručno poznavanje engleskoga jezika (kao radnog jezika Škole).

Kotizacija iznosi 100 kuna.

Rok za prijavu je 10. studenoga 2019.


Prijava na mrežnoj stranici bit će omogućena od 28. listopada 2019.
Do tada se zainteresirani mogu prijaviti putem e-adrese: winterschool@remove-this.pharma.hrTop