Vijest
14.06.2016

Završna konferencija projekta PRIDE "Professionals in Doctoral Education: Supporting skills development to better contribute to the European knowledge society"

Završna konferencija projekta PRIDE pod nazivom Professionals in Doctoral Education: Supporting skills development to better contribute to the European knowledge society održat će se na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu, Humboldtovoj doktorskoj školi (Humboldt-Universität zu Berlin, Humboldt Graduate School), od 8. do  9. rujna 2016. Projekt PRIDE započet je prije 3 godine od strane Sveučilišta u Beču, a Sveučilište  u Zagrebu jedan je od projektnih partnera.

Konferencija je namijenjena voditeljima doktorskih škola i doktorskih programa, vodećim sveučilišnim strukturama te akademskom i profesionalnom administrativnom osoblju zaposlenom u području doktorske izobrazbe.

Doktorska izobrazba u Europi je u posljednjih desetak godina doživjela temeljitu preobrazbu. Promjene se odražavaju u novim organizacijskim strukturama i inicijativama strateški usmjerenima na kvalitetu mentorstva te na razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija doktoranada. No, te promjene nisu  u potpunosti uključile nove uloge i potrebe profesionalnog administrativnog osoblja zaposlenog u tome području, a koji su podrška u stvaranju i provedbi dodatnih usavršavanja za doktorande i mentore, pri čemu ne treba zaboraviti na ulogu komunikatora u znanosti, ulogu projektnih menadžera i stručnjaka u području osiguravanja kvalitete te ulogu aktivnih promatrača koji analiziraju tržište rada, kao i onih koji djeluju kao poveznica sa širom javnosti.

Iz toga razloga pokrenut je i projekt PRIDE, a čiji su ciljevi usmjereni na profesionalni razvoj administrativnog osoblja koje može odgovoriti na nove izazove u doktorskoj izobrazbi.

Završna konferencija predstavit će rezultate i zaključke projekta PRIDE, do kojih se došlo tijekom provođenja niza aktivnosti, uključujući istraživanja provedena na sveučilištima diljem Europe, fokus grupe i prikupljanje primjera dobrih praksi. Završna konferencija ujedno je zamišljena i kao platforma za umrežavanje i stvaranje suradnji za nove inicijative i aktivnosti.

Kroz prezentacije, panel diskusije i rad u grupama, propitivat će se na koji način su promjene u doktorskoj izobrazbi utjecale na razvoj uloga i obveza administrativnog osoblja koje djeluje u tome području. Također, na konferenciji će se ponuditi i primjeri dobrih praksi potpore doktorandima te će se raspravljati o postojećim alatima za procjenu potreba, usavršavanja i razvoja profesionalnog administrativnog osoblja u području doktorske izobrazbe.

Prijava:

Molimo Vas da za prijavu ispunite online obrazac. Nakon prijave primit ćete e-mail potvrdu. Vaša prijava bit će automatski zabilježena u prijavnom sustavu UNICA-e.

 

Kontakt:

Za sva eventualna pitanja vezana uz konferenciju i prijavu, molimo Vas da se obratite kontakt osobi, gđi. Marti Brelih-Wasowskoj (UNICA): marta.wasowska@remove-this.unica-network.eu

 

O projektu PRIDE:

PRIDE je trogodišnji projekt financiran sredstvima Europske komisije (LLP), započet u listopadu 2014., s ciljem osiguravanja podrške i alata za razvoj kompetencija i stručno usavršavanje sadašnjeg i budućeg profesionalnog administrativnog osoblja u doktorskoj izobrazbi.

Nositelj projekta je Sveučilište u Beču, a partneri na projektu su: UNICA, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Vrije u Brusselu, Humboldtovo sveučilište u Berlinu, Sveučilište NOVA u Lisabonu, Sveučilište Comenius u Bratislavi, Sveučilište u Tallinu, Udruženje mediteranskih sveučilišta (UNI-MED) i FUERM (Fundacion Universidad Empresa u Murciji, Španjolska). Više o projektu PRIDE pronaći ćete ovdje: www.pride-project.eu

 

Rok za prijavu: 10. kolovoza 2016.

Vrijeme održavanja: 8. – 9. rujna 2016.

Mjesto održavanja: Humboldtovo sveučilište u Berlinu, Humboldtova doktorska škola (Humboldt-Universität zu Berlin, Humboldt Graduate School)

Obrazac za prijavu: http://database.unica-network.eu/registration/111

Kontakt: Marta Brelih – Wasowska, UNICA: marta.wasowska@remove-this.unica-network.eu

Originalnu najavu konferencije preuzmite ovdje: http://www.unica-network.eu/event/pride-final-conference

 Top