Vijest
26.11.2018

Zatvorena 23. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, održanom na pozornici u izložbenom šatoru, završena je ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat.

Za najbolje uređen izložbeni prostor priznanje je dobio Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za najbolje predstavljanje na pozornici dodijeljeno je Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok su priznanje za komunikativnost i susretljivost osvojili Medicinski fakultet i Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Visoka škola Aspira.

Najoriginalnije predstavljanje na Smotri ostvarili su Veterinarski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Prehrambeno-biotehnički fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja ovogodišnje Smotre dobili su Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“ i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Priznanje za inovativnost u predstavljanju dodijeljeno je Fakultetu elektrotehnike i računarstva i Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika priznanja su dobili Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Dubrovniku te Effectus – studij financije i pravo. Priznanje za proaktivnost i animiranje posjetitelja dodijeljeno je Libertas međunarodnom sveučilištu, dok je priznanje za izniman doprinos u organizaciji Smotre dobio Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 22. do 24. studenoga 2018. u Studentskom centru u Zagrebu. Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila i druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole iz Hrvatske i Slovenije  – ukupno oko 80 sudionika.

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o preddiplomskim i diplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola programe Smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a tijekom tri dana ovu je manifestaciju posjetilo oko 15 000 posjetitelja svih generacija i uzrasta.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove je godine održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Glavni partner Smotre bila je Zagrebačka banka, srebrni sponzori Hrvatska gospodarska komora i Studentski centar Varaždin, a partneri tvrtke AVC – Audio Video Consulting Zagreb i Euro-Unit d.o.o. te Studentski centar u Zagrebu i Sveučilišna tiskara.

Medijski su partneri ovogodišnje Smotre bili Jutarnji list, Radio Sljeme, Radio Laganini FM i Z1 televizija, te novine Global, Radio Student i Televizija Student, studentski mediji koji djeluju u okviru Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tehničku podršku izlagačima osigurao je Sveučilišni računski centar SRCE.Top