Vijest
08.11.2018

Zagreb ADRIA Student's Education Day

Zagreb ADRIA Student's Education Day održavat će se u petak 9. studenoga 2018. od 12 do 15.40 sati u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva 6, Zagreb.

Manifestaciju Zagreb ADRIA Student's Education Day organizira Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta EIT RawMaterials HUB – Regional Center Adria, koji financira Knowledge and Innovation Community (zajednica znanja i inovacija) Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).    

Cilj je manifestacije okupiti i povezati studente i mlade istraživače iz područja mineralnih sirovina (Raw Materials) s fakulteta vezanih uz rudarstvo, geologiju, građevinu, gospodarenje otpadom, metalurgiju te srodne struke iz zemalja ADRIA regije. Očekuje se da će na manifestaciji sudjelovati više od 100 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

U okviru programa sudionicima će biti predstavljene mogućnosti dodatnoga usavršavanja na diplomskim i doktorskim studijima te programi cjeloživotnoga učenja koje nudi EIT RawMaterials konzorcij. Također, sudionici će dobiti dodatne informacije o mogućnostima stažiranja te sudjelovanja u programima mobilnosti, a o svojim će im pozitivnim iskustvima mobilnosti govoriti i studenti koji su već stekli iskustva boravka na stranim visokoobrazovnim institucijama.

Manifestacija Zagreb ADRIA Student's Education Day jedinstvena je prilika za umreživanje budućih mladih stručnjaka te za širenje njihova interesa za sudjelovanje u programima mobilnosti i obrazovnim programima EIT RM konzorcija, što će posljedično povećati njihovu razinu znanja i poduzetništva u sektoru mineralnih sirovina.

Više možete vidjeti OVDJE.Top