Vijest
13.02.2017

Veleposlanica Irske posjetila Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je 7. veljače 2017. veleposlanicu Irske Nj.E. Olive Hempenstall.

Sastanku su nazočili prorektor za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. phil. Branka Roščić i gospodin Bernard Vrban, savjetnik za odnose s javnošču Veleposlanstva Irske.

Nakon uvodnoga upoznavanja, tema sastanka bila je jače povezivanje irskih akademskih institucija sa Sveučilištem u Zagrebu, koje između ostalih, surađuje s Trinity College Dublin, University of Limerick, University College Dublin i Pontifical University St Patricks College Maynooth.

Veleposlanica Hempenstall naglasila je i važnost studijskoga programa Irish study na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i težnju da se program nastavi. Upravo u tom području ističe se jačanje kulturne razmjene te činjenica da sve veći broj Hrvata iseljava upravo u Irsku. Tijekom sastanka veleposlanica Hempenstall predložila je da na Sveučilištu u Zagrebu i u Gradu Zagrebu obilježavanje irskoga državnoga praznika St. Patrick's Day bude vidljivije, s ciljem veće promocije irske kulture i običaja.

 Top