Vijest
20.05.2019

UNICA rektorski seminar na Sveučilištu u Zagrebu 23. i 24. svibnja

Na Sveučilištu u Zagrebu 23. i 24. svibnja 2019. (četvrtak i petak) održavat će se UNICA rektorski seminar pod nazivom "Digitalization and Education. Can universities keep up with Industry 4.0.?" (Digitalizacija i edukacija. Mogu li sveučilišta ići ukorak s industrijom 4.0.?).

 

Okupljeni rektori, prorektori, ravnatelji, dekani i ostali predstavnici akademske upravljačke zajednice razgovarat će o novim i poboljšanim oblicima suradnje između sveučilišta u svjetlu rastućega interesa za temama digitalizacije u edukaciji i industrije temeljene na internetskoj tehnologiji i novim načinima komunikacije.

Seminar, koji je organiziran u okviru proslave 350. obljetnice od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu, ima za cilj staviti u fokus izazove s kojima se novije članice Europske unije suočavaju. Događanjem će predsjedavati prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a prisutne će na početku pozdraviti prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta domaćina, Neven Mimica, Europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj i član Europske komisije, i prof. Luciano Saso, predsjednike UNICA mreže.

Cjelokupni PROGRAM događanja možete vidjeti OVDJE.

UNICA je mreža sveučilišta glavnih gradova Europe, njih 51, čija je uloga promoviranje akademske izvrsnosti, integracije i suradnje među članicama diljem Europe. Mreža svoje aktivnosti provodi kroz više tematskih skupina.

unica_logo
Top