Vijest
21.12.2018

U Bjelovaru održana konferencija B:IT.con

Andrej Kovačević i doc. dr. sc. Mario Konecki

U subotu 15. prosinca 2018. u prostorima Veleučilišta u Bjelovaru održana je najveća bjelovarska informacijsko-tehnološka konferencija B:IT.con. Glavni pokrovitelj konferencije bio je Grad Bjelovar, a uz Veleučilište u Bjelovaru kao domaćina suorganizatori konferencije bili su i tech43, Tehnološki park Bjelovar d.o.o. i Sveučilište u Zagrebu

Član organizacijskog odbora i predstavnik Sveučilišta u Zagrebu na konferenciji bio je doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator Rektorskoga zbora Republike Hrvatske za informacijske tehnologije. U okviru organizacije konferencije doc. dr. sc. Konecki bio je zadužen za dio koji se odnosi na područje razvoja računalnih igara. U ovoj domeni predavanje na temu "Video igra i interaktivna iskustva - neistraženi potencijal" održao je Andrej Kovačević, direktor studija Exordium Games i član predsjedništva Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara (CGDA – Croatian Game Developers Association).

Na konferenciji je sudjelovalo 250 sudionika, a uz predstavnike Veleučilišta u Bjelovaru sudionike konferencije pozdravio je u svom uvodnom govoru i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak. Na konferenciji je sudjelovalo 13 predavača, koji su prezentirali ukupno 12 tema u dvije sekcije (track-a): IT track i Tech track. Pozvani predavači došli su iz niza renomiranih poduzeća i ustanova: Rimac Automobili, Gideon Brothers, Fakultet elektrotehnike i računarstva, EnOcean, Five, Indeed, Oracle i drugi.

Video priloge o konferenciji možete pogledati klikom na poveznice u nastavku:
Prilog br. 1
Prilog br. 2Top