Vijest
07.03.2017

Sveučilište u Zagrebu sudjelovalo na sajmu BeSt3 u Beču

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine predstavilo programe svojih fakulteta i akademija na jednom od najvećih sajmova poslova, obuke i obrazovanja u Europi pod nazivom BeSt3 u Beču. Sajam se održavao od 2. do 5. ožujka 2017. u organizaciji austrijskoga Ministarstva obrazovanja, umjetnosti i kulture (BMUKK), Ministarstva znanosti i istraživanja (BMWF) i Austrijskoga centra za zapošljavanje.

 

Predstavnici Rektorata predstavili su posjetiteljima 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i više od 500 studijskih programa koje pohađa oko 77 tisuća studenata. Budući studenti iz Austrije, posebice djeca hrvatskih iseljenika i oni s hrvatskim državljanstvom, iskazali su veliko zanimanje za studiranjem na Sveučilištu u Zagrebu. Najviše upita bilo je za biomedicinsko i tehničko područje te za programe mobilnosti i razmjene studenata. Veliki interes postoji i za studiranjem brojnih jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu sajma predstavilo se više od 350 izlagača iz Austrije i inozemstva (sveučilišta, privatne visoke škole, škole stranih jezika, razne tvrtke i drugi), a svake godine posjeti ga više od 80 000 posjetitelja. Sajam je namijenjen budućim i sadašnjim studentima, nastavnicima, roditeljima i svima zainteresiranima za cjeloživotno obrazovanje.

Više o sajmu BeSt3 možete pogledati ovdje

BeSt3_Beč2017 BeSt3_Beč2017_materijali
BeSt3_Beč_2017_posjetitelji BeSt3_Beč2017_za stolom


Top